Empreses

Endesa planeja un projecte d’hidrogen verd a Tarragona

La inversió en la construcció d’un electrocatalitzador de 20 MW suposaria una despesa de 181 milions d’euros

Endesa planeja un projecte d’hidrogen renovable a la demarcació de Tarragona, que s’integraria a la Plataforma Hidrogen Verd Catalunya Sud i que suposaria una inversió de 181 milions d’euros.

Aquest projecte, inclòs en la carta d’interès que Endesa ha presentat al ministeri de Transició Ecològica per desenvolupar fins a 23 projectes vinculats amb l’hidrogen verd a tot l’Estat, suposaria la construcció d’un electrolitzador amb una capacitat de 20 MW, que s’alimentaria amb 150 MW de potència renovable. Produiria 2.050 tones d’hidrogen verd a l’any i significaria la creació de 50 llocs de treball durant la seva construcció i 35 per operar i mantenir la instal·lació durant els 20 anys següents. El projecte està inclòs en la iniciativa Vall de l’Hidrogen Verd Catalunya Sud presentada per la Plataforma Hidrogen Verd Catalunya Sud, liderada per la Universitat Rovira i Virgili i que aglutina els principals agents institucionals i empresarials del territori.

A més del projecte a la demarcació de Tarragona, Endesa ha presentat 22 projectes més relacionats amb l’hidrogen verd al Ministeri. El volum total d’inversió, inclòs el projecte català, és d’aproximadament 2.900 milions d’euros tenint en compte també la inversió destinada a les plantes renovables que alimentaran el funcionament dels electrolitzadors. Són 23 projectes associats a una capacitat de potència de gairebé 2.000 MW renovables. La producció de tots ells, una vegada posats en servei, sumarien 26.000 tones anuals d’hidrogen.

En paraules del director general de Generació d’Endesa, Rafael González, “Endesa vol posar de manifest la seva clara aposta per l’hidrogen verd com a generació clau en el procés de transició energètica i de descarbonització de l’economia. Es tracta d’objectius en els quals treballem des de fa anys i que han marcat l’estratègia de la Companyia, la qual està substituint de forma progressiva la generació tèrmica per renovable.”Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.