Economia

El projecte ElectraFlex donarà més flexibilitat a la xarxa elèctrica

Impulsat per Electra Caldense, amb Energy Web i Bamboo Energy, el projecte desplega una plataforma digital per rendibilitzar els actius connectats a la xarxa

l’operador de la xarxa elèctrica Electra Caldense Distribució i la comercialitzadora Electra Caldense Energia, junt amb Energy Web i Bamboo Energy, han llançat la iniciativa ElectraFlex, que suposarà el desplegament d’una plataforma digital que permetrà Electra Caldense oferir serveis de flexibilitat a la seva xarxa de distribució, que inclou emmagatzematge en bateries, vehicles elèctrics, plantes solars fotovoltaiques i empreses industrials.

Uns altres socis del projecte són l’empresa basca d’emmagatzematge d’energia CEGASA, el proveïdor de punts de càrrega per a vehicles elèctrics Vega Chargers i els clients industrials Top Cable i Recam Laser. Segons assenyala Oriol Xalabarder, conseller delegat del Grup Electra, “estem convençuts que generarem la innovació i el coneixement necessaris per afrontar els reptes de la transició energètica, tant com a empresa comercialitzadora d’energia 100% renovable i també en qualitat d’operadors del sistema de distribució elèctrica.”

Aquesta nova plataforma de flexibilitat multifacètica farà servir tecnologia EW-DOS d’Energy Web per assignar identitats digitals a tots els actius connectats i als participants en el mercat de flexibilitat. Això els permetrà registrar-se per a aquests mercats d’energia i oferir serveis a Electra Caldense, així com a l’operadors del sistema elèctric REE, en nom dels seus propietaris.

En aquest projecte pilot també s’implantarà la solució de programari de Bamboo Energy per a l’agregació de la demanda, per tal de gestionar la flexibilitat de la demanda de les empreses Top Cable i Recam Laser.

Com diu Xavi Bou, director adjunt del Grup Electra, “la combinació d’una plataforma d’agregació d’energia i la tecnologia blockchain ens permetrà ampliar l’abast dels nostres serveis, donar més flexibilitat a la demanda dels mercats i a les transaccions energètiques P2P dins de les comunitats d’energies renovables o altres ecosistemes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.