Opinió

Situem les pimes al pont de comandament

Impulsarem la competitivitat de les empreses amb una fiscalitat específica per a pimes, una veritable segona oportunitat per als empresaris

Les eleccions a Pimec del 23 de febrer han donat pas a una nova etapa a la patronal, amb la confirmació d’un suport aclaparador dels socis a mantenir la neutralitat política i a impulsar un canvi del model de governança que farà l’entitat més moderna i eficient.

Seguirem donant resposta a les necessitats del teixit productiu i ajudant-lo a assolir els reptes que ha plantejat la pandèmia i els desafiaments de futur. Tot això, a través de l’activisme empresarial, un concepte de defensa activa de les pimes per situar-les al pont de comandament, és a dir, al centre de les lleis, normes i polítiques a tots els nivells.

Afrontem aquesta etapa amb il·lusió, convençuts que la nostra l’economia només es recuperarà d’aquesta crisi quan les pimes i els autònoms es reactivin com a veritable motor econòmic. Per això, continuarem defensant la compatibilitat de l’activitat empresarial amb totes les garanties per a la prevenció i la salut de les persones.

Davant el resultat de les eleccions del 14-F, demanem també als partits polítics diàleg i compromís per configurar un govern ràpidament, un govern que atorgui estabilitat, completi la massiva vacunació de la població, aprovi els pressupostos de la Generalitat per al 2021 i engegui altres mesures sanitàries i econòmiques per superar la crisi de la covid-19.

Des de Pimec seguirem lluitant perquè els diferents governs tinguin més sensibilitat empresarial i dotin les empreses de les eines que els permetran créixer, ser més competitives i sobreviure a crisis econòmiques com la que vivim actualment.

Les nostres actuacions tindran el seu eix en la transformació digital dels negocis i en l’impuls a la sostenibilitat dins les empreses. Així mateix, volem ajudar les pimes a accedir a la contractació pública i continuarem lluitant per posar fi a la xacra de la morositat empresarial.

D’altra banda, impulsarem la competitivitat de les empreses amb una fiscalitat específica per a pimes, una veritable segona oportunitat per als empresaris i empresàries, una energia més assequible i renovable, i adaptant l’oferta formativa als requisits del mercat laboral, entre altres mesures.

Apostem per un marc català de relacions laborals, que assoleixi l’equilibri entre la flexibilitat i la seguretat a través del diàleg social i la negociació col·lectiva, amb preferència dels convenis sectorials autonòmics.

Tanmateix, enfortirem els municipis i les comarques, coneixent totes les realitats i comptant amb eines avançades per dirigir-nos en una sola direcció d’objectiu comú: que les pimes i els autònoms generin riquesa i, per tant, puguin seguir creant ocupació i pagant impostos.

Aquestes mesures i d’altres ens faran avançar cap a un model de capitalisme més inclusiu, amb més igualtat social, més sostenible, responsable i equilibrat.

Plegats aconseguirem en aquesta nova etapa que les microempreses i les petites i mitjanes empreses tinguin per fi el tracte que els correspon en una Catalunya més igualitària, diversa, cohesionada i sostenible. Ha arribat l’hora que les pimes se situïn al pont de comandament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.