Empreses

Marlex s’expandeix per l’Estat per doblar oficines i facturació

El grup de Girona superarà els 100 milions en vendes enguany i preveu arribar al 15% de quota a Catalunya

Al gener es van obrir cinc oficines a Madrid i abans de maig n’hi haurà cinc més a l’Aragó

El grup de recursos humans i consultoria de selecció i gestió del treball temporal Marlex Human Capital, amb seu a Girona, ha iniciat un pla d’expansió coincidint amb la celebració dels 25 anys. El pla, estructurat per a un període de cinc anys, suposarà l’obertura de 50 oficines a la zona nord-est peninsular, que comportarà doblar la facturació actual per situar-la en els 200 milions d’euros i contractar uns 200 professionals més en aquest període de temps, expliquen Marc i Àlex Sanabras, la segona generació familiar del grup, creat per l’actual conseller delegat, Jaume Sanabras.

Al gener ja es van obrir cinc oficines a la zona de Madrid, concretament a Getafe, San Sebastian de los Reyes i Coslada. Ara ja s’està ultimant l’obertura de sis noves oficines: cinc a l’Aragó (Fraga, Montsó, Calataiud, Saragossa i Terol) i una a Navarra, concretament a Tudela. La previsió és que aquestes obertures estaran enllestides el maig vinent. “A part de Madrid i l’Aragó, continuarem l’expansió al País Basc, Navarra i el País Valencià”, explica Àlex Sanabras, director general i de negoci del grup.

Amb el creixement cap a l’Estat espanyol, el grup de recursos humans completa la tercera fase que havia planificat la firma, nascuda l’any 1996. La primera es va esdevenir quan tenien per objectiu ser líders a la demarcació de Girona com a empresa de selecció de personal. “Això, ho vam aconseguir quan vàrem situar nou oficines a les comarques gironines quan els competidors n’hi tenien només tres o quatre”, explica Marc Sanabras, director corporatiu i d’estratègia. La segona fase va consistir a créixer de manera orgànica, com si fos una taca d’oli, per la resta de Catalunya, fins arribar a les 55 oficines actuals arreu del país. Aquest mateix model és el que s’està seguint a la resta de l’Estat: “Som una consultoria que actuem des de la comarca, estem on estem”, asseguren. Així mateix no es descarta la possibilitat d’integrar petites empreses del mateix sector mentre es du a terme l’expansió.

15 llocs de feina al mes.

La direcció de la consultoria de recursos humans diu que el grup avança de manera dinàmica gràcies a l’expansió iniciada amb l’any nou. De fet, afirmen que els darrers mesos la plantilla augmenta a l’ordre dels 15 professionals cada mes. A tall d’exemple, asseguren que el setembre del 2020 hi havia a la casa 175 treballadors, al març ja eren 220 i la previsió és arribar a final d’any amb un col·lectiu de 250 professionals. Àlex Sanabras explica que tenen el pla de creixement “molt ben definit” perquè avancen “amb l’objectiu d’anar del 7% actual al 15% de quota de mercat a Catalunya abans de cinc anys”.

La firma gironina, que va néixer com a empresa de selecció de personal, ha acompanyat més de 5.000 empreses durant la seva història. En el seu model de negoci, l’organització s’estructura amb tres grans àrees. Una és Interim, que és la divisió especialitzada en solucions eventuals en RH que selecciona i contracta professionals per cobrir necessitats temporals de treball. L’altra és Recruiting, que és la divisió especialitzada en la selecció i avaluació de perfils professionals i executius, que ocupen llocs d’alta responsabilitat dins l’empresa. I, finalment, Marlex International, que és la divisió que traspassa les fronteres del grup, especialitzada en la selecció de perfils professionals i executius. Fonts del grup asseguren que també toquen la temporalitat però diuen que no és el seu fort.

La direcció explica que Marlex Human Capital cada cop és més forta en la cerca d’equips de direcció per a pimes. De fet, busquen molts perfils d’enginyeria, comercials i d’exportació, financers i d’administració. “Els sectors que ens venen a buscar són pimes i grans empreses d’alimentació, química, farmacèutica, serveis i logística”, explica Marc Sanabras.

Efectes de la covid.

La pandèmia ha tingut també conseqüències per a aquesta consultoria de recursos humans. D’entrada, ha suposat una reducció del 5% de la facturació respecte a l’exercici del 2019.

Però la direcció explica que des del setembre del 2020 ja es va començar a créixer més que l’any anterior. “Fins i tot en aquest període vam tenir més clients que el 2019”, sentencia Àlex Sanabras.

MARLEX

Facturació
82 M€
Treballadors
220
Any de fundació
1996
Marlex Human Capital inicia la seva tercera expansió, aquesta vegada adreçada a la part nord-est de l’Estat espanyol. Coincidint amb els 25 anys d’història, s’obren unes perspectives de creixement “espectaculars”, tal com diu la segona generació familiar.
l’origen del nom

Marlex i la segona generació

Marlex Human Capital va néixer a Girona l’any 1996 per mitjà del seu fundador, Jaume Sanabras. A l’hora d’elegir el nom de l’empresa, el creador de la firma va tenir una idea molt personal. ‘Marlex’ correspon a un joc de paraules dels noms dels seus dos fills: el Marc i l’Àlex. Per això, ara que la segona generació familiar ja pren decisions de direcció a la companyia, això sí, sempre amb l’observació constructiva del pare, té més sentit que mai el nom de l’empresa. Tot i així, el fundador encara exerceix de conseller delegat del grup.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.