Empreses

M47.IA, la primera plataforma d’entrenament d’algoritmes

La nova empresa combina automatització i reforçament humà

L’empresa barcelonina M47.IA apareix al mercat com a primera plataforma a l’Estat que se centra en l’entrenament d’algoritmes d’aprenentatge automàtic per a startups, pimes i grans empreses.

La nova empresa neix amb la missió d’entrenar els algoritmes mitjançant una combinació d’automatització i reforçament humà.

Segons assenyala Enric Plana, CEO d’M47.IA, “gràcies a la tecnologia d’aprenentatge automàtic i a la supervisió humana a través d’un equip d’experts multicultural, el nostre servei permet les empreses de tots els sectors obtenir solucions d’IA imparcials i de qualitat. Alguns exemples de l’aplicació d’aquesta metodologia serien la capacitat dels sistemes per detectar l’espectre complet de tons de pell, tot evitant biaixos racials o l’anàlisi automàtica de textos legals per evitar la introducció de biaixos de gènere.” Com afegeix, “partim de la idea que els algoritmes d’IA no són perfectes, i els models generalistes no s’adapten a les necessitats específiques de cada empresa, tenen poca fiabilitat, no s’ajusten bé a altres idiomes que no siguin l’anglès i poden reproduir prejudicis culturals, racials, de gènere i altres. Amb tot, els algoritmes poden entrenar-se mitjançant l’obtenció de dades de qualitat anotats per especialistes, segurs, diversos i obtinguts d’una font de dades ètica, legal i sense errors, com la que nosaltres proposem.”

Les eines d’M47.IA són: l’anotació ràpida de dades en qualsevol idioma; una gestió de recursos que permet seleccionar qui entrenarà els algoritmes; l’automatització de l’anotació amb tècniques d’aprenentatge automàtic o la creació i administració dels seus conjunts propis de dades.

Val a dir que l’entrenament de dades per a aquests sistemes està valorat en més de 1.100 milions de dòlars, i la previsió de creixement a Europa és del 31% anual durant els pròxims cinc anys, segons Marketwatch.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.