Economia

Catalunya rebrà 893,3 milions d’euros de la UE per destinar a salut i la transició ecològica

El finançament anirà a parar a adquirir material sanitari com testos i medicaments, entre d’altres

Catalunya rebrà 893,3 milions d’euros del Fons europeu de desenvolupament regional (FEDER) per fer front a la crisi sanitària per la Covid-19 i les transicions ecològica i digital.

Pel que fa a la covid, el finançament anirà a parar a adquirir equipament sanitari com 1,2 milions de testos o medicaments i proves de diagnòstic, entre d’altres. Els fons també es destinaran a altres àmbits de la salut, com la construcció i renovació d’infraestructures sanitàries.

D’altra banda, també aniran a parar a donar suport a la transició verda i digital a través de l’anomenada ‘mobilitat tova’ i vies ciclistes, així com la construcció d’infraestructures bàsiques. Finalment, també es destinaran a la construcció i renovació d’infraestructures educatives.

El finançament que rebrà Catalunya forma part dels 3.700 milions d’euros assignats a Espanya sota el paquet React-EU, que forma part del fons de recuperació, de polítiques de cohesió. A més de Catalunya, també rebran finançament Andalusia, Astúries, el País Basc, Cantàbria, Castella-la Manxa, Castella i Lleó, Ceuta, Melilla i La Rioja.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.