Societat

El 74% de les llars d’avis estan lliures de Covid

Encara hi ha 91 residències amb casos actius i brots pendents de control

El govern ha flexibilitzat el règim de visites i sortides a les residències d’avis, però en un moment en què la pandèmia va clarament de baixa i la vacunació augmenta (més del 95,7% dels residents tenen la pauta completa), encara hi ha quasi un 25% de les llars d’avis que no estan lliures de Covid.

De les 1.023 residències d’ancians que hi ha a Catalunya, 91 (el 8,90%) estan en color vermell, és a dir, amb casos actius de Covid-19, aparició de nous contagis i brots en investigació. De la resta, hi ha 175 centres, un 17,11%, en color taronja, el que vol dir que tenen casos positius però que s’hi considera el brot controlat i es garanteix una adequada sectorització dels espais.

En color verd, que significa que no hi ha cap cas actiu, hi ha 757 centres, una xifra que representa el 74% del total.

Pel que fa al conjunt de centres socials residencials, on s’inclouen també els centres amb persones amb discapacitat i els de salut mental o els d’infància o exclusió social, encara hi ha 111 amb casos actius, 22 menys que la setmana anterior. La majoria dels afectats, però, són asimptomàtics o presenten una simptomatologia lleu.

No obstant això, del 6 al 12 d’agost es van produir 57 defuncions per Covid-19 i 82 ingressos hospitalaris.

Pel que fa als professionals, 393 han donat positiu (0,8%) en els últims catorze dies.

El vaccí redueix la infecció un 90%

Un estudi de l’Institut Català de la Salut (ICS) i el Centre d’Estadística en Medicina de la Universitat d’Oxford ha demostrat que les vacunes contra la Covid-19 redueixen fins a un 90% les infeccions, els ingressos i la mortalitat en usuaris i professionals de residències i en sanitaris de Catalunya. L’estudi ha inclòs uns 30.000 usuaris de residències, més de 26.000 professionals d’aquestes residències i uns 60.000 treballadors sanitaris. La secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, ha destacat que l’estudi “confirma el gran valor dels programes de vacunació”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.