Salut

Set avis morts de Covid-19 a Sant Joan les Fonts

Un brot a la residència Torreblanca manté una part dels usuaris en aïllament

El contagi, detectat a principis de mes, ha afectat 15 residents i sis empleats

Set persones usuàries de la residència de gent gran Torreblanca, de Sant Joan les Fonts, han mort els darrers dies de Covid-19. Les defuncions s’han produït per un brot que es va detectar a principis de mes, segons va informar ahir el Departament de Drets Socials. En les proves efectuades, 15 dels 53 residents i sis dels 44 empleats d’aquest centre van donar positiu. Ara mateix, van indicar ahir al departament, hi ha vuit usuaris contagiats però asimptomàtics que estan aïllats a l’interior de la residència, els quals previsiblement aquesta mateixa setmana aniran sortint de la zona restringida. També es preveu fer en els pròxims dies un nou cribratge als usuaris i als empleats que havien donat negatiu, per així tenir controlada l’evolució dels contagis.

Del seguiment de la situació a aquesta residència se’n cuida l’equip d’atenció primària de Sant Joan les Fonts, en col·laboració amb l’hospital d’Olot.

La pandèmia es manté

Tot i que el vaccí redueix molt el risc de contraure el virus, de les 1.023 residències d’avis que hi ha a Catalunya, un 8,90% tenen brots de Covid i un 17,11% tenen brots considerats controlats, mentre que en el 74% restant no hi ha cap cas. En la setmana del 6 al 12 d’aquest mes es van produir 57 morts per Covid-19 d’usuaris de residències d’avis i 82 ingressos hospitalaris.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.