Economia

EConomia

Uriach ven el negoci de genèrics i les dues plantes de Catalunya

La farmacèutica catalana Uriach ha venut les dues plantes que tenia al país i el seu negoci de genèrics, de noves molècules i de fabricació a tercers a la firma de capital de risc espanyola MCH amb l’objectiu de centrar-se més específicament en el negoci de medicaments de venda lliure. Aquest departament suposava una facturació total d’uns 80 milions d’euros i la seva venda comportarà el traspàs d’uns 420 treballadors de la farmacèutica de capital familiar al nou propietari.

El conseller delegat d’Uriach, Oriol Segarra, va avançar ahir l’operació i també que la farmacèutica catalana preveu tancar aquest any amb una facturació d’uns 235 o 240 milions i aconseguir uns ingressos “d’entre 450 i 500 milions” el 2025, la qual cosa implica doblar el seu negoci. Amb aquesta desinversió, la històrica farmacèutica catalana busca enfocar-se de ple en l’anomenat natural consumer healthcare, és a dir, en els productes farmacèutics de venda lliure per a la cura personal basats en components naturals. En vendre les plantes de Sant Fost de Campsentelles i Palau-solità i Plegamans, Uriach es quedarà sense capacitat industrial a l’Estat, però no traslladarà la producció als centres que té a Alemanya, sinó que ha signat un acord de producció a llarg termini amb MCH per continuar produint els seus productes a Palau-solità i Plegamans.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.