Salut

Salut quantifica en 69.129 les vacunes caducades

Representa el 0,6% del total de dosis rebudes

Són vials que es van descongelar en previsió de més demanda de la que hi ha hagut

El Departament de Salut ha informat aquest dimecres que ha comptabilitzat 69.129 vacunes contra la Covid-19 caducades, la qual cosa representa el 0,6% del total de dosis rebudes.

Així ho ha informat la secretària de Salut Pública de la Generalitat, Carmen Cabezas, que ha recordat en roda de premsa que es tracta de vacunes que es van descongelar en previsió de més demanda de la que hi ha hagut i que han caducat en superar el termini de 30 dies que es poden conservar en nevera.

Cabezas ha assenyalat que, en haver obert la vacunació sense cita prèvia per captar els no immunitzats, “l’ajust entre l’oferta i la demanda és més difícil, perquè no saps qui vindrà i, si arriba una persona al punt, no la pots deixar sense vacunar, per la qual cosa ha d’haver-hi vacunes descongelades”.

La vacunació segueix perdent força a Catalunya, ja que aquesta última setmana es van punxar 108.595 injeccions (7.255 d’elles terceres dosis), menys que la setmana anterior: 159.758 punxades.

Tot i les dificultats per arribar a la població no vacunada en les darreres setmanes, la responsable de Salut Pública ha assenyalat que les cobertures són altes -71,3% de la població amb pauta completa- i que donen per tancada aquesta primera fase d’arribar a la població general. La segona es basarà sobretot a vacunar persones que es van contagiar; continuar intentant arribar als que encara no han rebut el vaccí i administrar les terceres dosis.

De fet, des de fa ja algunes setmanes Salut ha centrat esforços en estratègies comunitàries de vacunació més que en punts massius. Una d’aquestes estratègies complementàries ha estat en els campus universitaris, on s’han administrat 1.297 dosis. Cabezas ha admès que el nombre d’estudiants és relativament baix amb relació al total de població d’aquests grups d’edat, però ha assenyalat que cada dosi “val la pena”. “Pensàvem que calia anar-hi i la resposta que han tingut els estudiants ha estat aquesta”, ha resolt.

Descarta incentius per vacunar

Preguntada perquè es podria fer més per arribar a la població no vacunada, Cabezas ha descartat per ara aplicar incentius, com s’havia plantejat fa unes setmanes, ja que considera que ara com ara les estratègies comunitàries són “suficients”. En aquest sentit, ha assenyalat que, entre altres accions, estudiaran si en algun moment cal vacunar en un centre educatiu, però des d’una estratègia comunitària i no només per arribar als alumnes, sinó a tot l’entorn. Seria en aquells barris o territoris amb cobertures més baixes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.