Educació

La universitat podrà ser 100% presencial

El govern aixecarà l’aforament del 70% amb què ha començat el curs

En les pròximes setmanes les universitats podran recuperar la presencialitat plena. Així ho va anunciar ahir la portaveu del govern, Patrícia Plaja, que no va donar una data precisa perquè, segons va dir, tot dependrà de com evolucioni la pandèmia, que ja està a la baixa a Catalunya. Les classes, doncs, no es veuran afectades amb el límit d’aforament del 70% amb què ha començat el curs. Les universitats s’han guiat pel pla sectorial que el Departament de Recerca i Universitats va presentar al Procicat el juliol passat, que estableix que podrà haver-hi un 70% d’estudiants alhora als espais on es faci activitat docent. Les pràctiques i els exàmens són presencials i cada universitat decideix com aplica les mesures.

D’altra banda, el govern va aprovar un decret llei que flexibilitza els criteris d’acreditació del nivell B2 en terceres llengües als estudis universitaris. Els estudiants han d’assolir aquest nivell en, com a mínim, una llengua estrangera –anglès, francès, alemany o italià, o altres que acordi el Consell Interuniversitari– per graduar-se. Ara les universitats, com van demanar al març, podran establir les vies que creguin més adequades perquè els alumnes puguin demostrar aquests coneixements.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.