Gran angular

L’estalvi en plans de pensions va créixer a Catalunya un 3,3% el 2020

L’estalvi acumulat assoleix els 82.014 milions d’euros, un màxim històric aconseguit gràcies a la revaloració per l’efecte mercat

L’estalvi acumulat en plans de pensions individuals va créixer un 3,3% el 2020, fins als 17.155 milions d’euros, segons dades d’Inverco. Així, l’estalvi acumulat en plans de pensions individuals va assolir un màxim històric de 82.014 milions d’euros, amb una progressió del 2,7% gràcies a les revaloracions experimentades per les carteres dels fons de pensions durant els darrers mesos de l’any passat per l’efecte mercat.

El 45% de les famílies catalanes, 1,36 milions, estalvia a través de plans de pensions, més del 50% en el cas de Lleida, i el patrimoni mitjà acumulat per compte del partícip se situa en 12.607 euros, per damunt de la mitjana de l’Estat, fixada en 10.895. D’altra banda, el patrimoni amb alguna exposició a accions (mixt o renda variable) assoleix el 82%, la xifra més alta de tot l’Estat.

El percentatge en plans de pensions sobre PIB a Catalunya se sitúa en el 10,7%, molt lluny d’estats en què els sistemes de pensions estan més desenvolupats, com Holanda, Islàndia, Suïssa, Austràlia o Regne Unit, on se supera d’escreix el 100%.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.