Economia

Ribera veu “incongruent” la resposta de la CE a la crisi energètica perquè “no aborda l’excepcionalitat de la situació”

La ministra per a la Transició Ecològica insisteix que cal evitar que el preu del gas “contamini” el de l’electricitat

La ministra per a la Transició Ecològica, Teresa Ribera, ha titllat “d’incongruent” la resposta de la Comissió Europea a la crisi energètica.

Després que l’executiu comunitari hagi presentat aquest dimecres les seves propostes per fer front a l’augment del preu de l’energia i que aquestes no recullin a curt termini cap de les propostes del govern espanyol, Ribera ha criticat que el plantejament de Brussel·les “no aborda l’excepcionalitat de la situació”.

La ministra ha insistit que cal desvincular el preu del gas del de l’electricitat perquè no el “contamini”. “Aquesta situació de tensió entre l’oferta i la demanda internacional de gas pot durar un temps i seria una pena que Europa no estigués a l’altura de les circumstàncies”, ha dit.

D’altra banda, Ribera ha subratllat que el sistema actual fa que el preu de l’energia es determini per una “tecnologia volàtil” i més cara que la resta. “És una pena que els consumidors no es puguin beneficiar dels costos més baixos de la immensa majoria de l’electricitat que es produeix a Espanya”, ha remarcat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.