Empreses

Finsa amplia la fàbrica per produir un 20% més

La firma dedicada al teixit tècnic per al filtratge de líquid i gasos necessita readaptar-se per donar resposta a la creixent demanda dels darrers anys

Des de 2016, l’empresa ha registrat un creixement anual de dos dígits

La companyia de teixit tècnic Finsa-Job Group ha adquirit terrenys propers a les seves instal·lacions de Terrassa, per ampliar la fàbrica i incrementar la capacitat productiva en un 20%, aproximadament. Així ho ha explicat Joaquim Badrinas, fundador de la firma, i quarta generació d’una família vinculada al sector tèxtil.

Fins ara, la companyia ha invertit un milió d’euros en l’ampliació de les instal·lacions que se suma a un altre milió que ha gastat recentment en maquinària nova. “Les noves instal·lacions aniran destinades bàsicament a generar magatzem i alliberar espai de la fàbrica”, descriu Badrinas, qui assegura que amb el nou espai pretenen reorganitzar l’empresa per millorar la productivitat i poder donar resposta a la creixent demanda del mercat. De fet, en els darrers cinc anys, la firma ve registrant creixements continuats de dos dígits anuals.

“Necessitem guanyar espai per augmentar la nostra capacitat de resposta. Tot i que hem augmentat un torn, ara com ara, les comandes s’han multiplicat i en certs productes ens veiem obligats a donar terminis de lliurament de cinc mesos”, etziba Badrinas, qui lamenta la lentitud de l’administració per poder engegar l’ampliació de les instal·lacions i cobrir altres necessitats com a indústria: “Hem invertit en maquinària per a la qual necessitàvem augmentar potència elèctrica i ens ha costat sis mesos d’espera”, explica.

Amb el pla d’ampliació, la tèxtil preveu contractar una desena de persones.

Finsa-Job Group, que desenvolupa i produeix teixit tècnic de filtratge –principalment per al sector de la mineria– i producte de teixit tècnic -per al món de la construcció-, ha apostat per un model d’empresa basat en el producte altament innovador acompanyat d’un servei tècnic a mida. Ara com ara està dirigida pels fills de Joaquim Badrinas, María José i Joaquim Badrinas Marcet .

La companyia, que ocupa 60 empleats, el 23% dels quals d’alta qualificació, disposa d’un laboratori propi des d’on es desenvolupen i testen els productes amb un elevat component tècnic. “Ens hem situat entre les millors companyies mundials en desenvolupar i produir aquests teixits”, explica Badrinas.

Ara com ara, dels 10 milions de facturació, venen el 80% a l’exterior. No sempre va ser així, fins a la crisi del 2008, la firma terrassenca tenia en el mercat espanyol la seva principal font d’ingressos. Aleshores, la davallada de vendes va ser tan brusca que la firma va buscar refugi en la internacionalització. “Sortir a fora ens va permetre sobreviure quan el mercat local es va ensorrar i alhora convertir-nos en una empresa global”, explica.

Inicialment, la seva estratègia exportadora va ser entrar sols als nous mercats, però aviat es van adonar que buscant sòcies locals era un model molt més eficient i garantista. Després d’un parell de proves, han anat creixent exponencialment a països amb una indústria minera potent com ara Xile, l’Iran i Rússia, i tenen presència a 45 països. Paral·lelament, es van iniciar en el teixit tècnic per a la construcció i a mesura que va anar agafant forma van crear una empresa pròpia: Finsa Arquitectura. El seu teixit s’ha fet servir en edificis tan emblemàtics com ara l’aeroport de Barcelona, la Caja Mágica de Madrid i l’hotel Barceló Raval.

FINSA JOB-GROUP

Facturació
10€
Treballadors
60
Any de fundació
1978
L’any 2013, en un moment en què l’accés al crèdit s’havia convertit en un greu problema, el grup suec Job Group va entrar a la firma terrassenca i va adquirir el 60% de la propietat a canvi d’una injecció de capital que els ha permès reduir les despeses financeres a zero.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.