Gran angular

Els sous pujaran un 2,81% de mitjana enguany

Segons la consultora CEINSA, més d’un 90% de les empreses incrementaran el sou dels seus empleats aquest any 2022

Les empreses apujaran els salaris un 2,81% de mitjana, segons un estudi elaborat per la consultora sobre remuneració CEINSA, en què també s’assegura que més d’un 90% de les companyies incrementaran el sou dels seus empleats.

La mostra realitzada sobre 500 empreses també revela que un 70% de les empreses que apujaran el sou als seus empleats enguany ho faran entre un 1% i un 4%.

Desglossada per categories professionals, la pujada de sou, segons l’estudi, tindrà aquestes mitjanes: directes, un 2,75%; caps i comandaments mitjans, 3,10% i personal de conveni, 2,50%. Com assenyala Josep Capell, CEO de CEINSA, “l’increment zero, que l’any passat va tenir un pes important, ha desaparegut enguany de les taules, cosa que implica que les empreses sembla que s’han orientat cap a la pujada de sous.” Cal destacar, a més a més, que un 10% de les empreses aplicarà increments per damunt del 5%. En funció de la grandària de l’empresa, les empreses mitjanes, d’entre 100 i 300 treballadors, seran les que més incrementin els salaris, tot arribant al 3,01%, seguides per les grans empreses, de més de 300 empleats, amb una pujada del 2,69%, percentatge que serà del 2,67% a les empreses de menys de cent empleats.

Tanmateix, com afegeix Capell, “la inflació es preveu per damunt del 3%, el que significa que, tot i que els increments salarials seran elevats, en general no veurem un increment del poder adquisitiu dels treballadors.”

Des de la consultora, “estem aconsellant a les empreses aplicar com a pujada del sou l’IPC subjacent, que és del 2,1% o aplicar un increment equivalent a la pujada de l’IPC a tres anys. Cada any es farà un increment acordat, habitualment entre un 2,5-3% i al final dels tres anys es revisarà l’increment de l’IPC acumulat i es regularitzarà.” D’aquest manera, afirma, si la situació de l’economia es va estabilitzant, “l’IPC acumulat i els increments haurien d’estar a nivells semblants en finalitzar aquest període de tres anys.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.