Empreses

El Rosal exporta les seves galetes a Bèlgica

L’empresa d’economia social de Tàrrega dona feina a persones amb dificultat i risc d’exclusió, i ha comptat amb el suport d’ACCIÓ

L’empresa d’economia social catalana El Rosal ha començat l’estratègia d’internacionalització amb la introducció de les seves galetes a 25 botigues gurmet de Bèlgica. L’obrador català, que compta amb un equip format per 10 persones amb dificultat i risc d’exclusió, ha tancat un acord amb un distribuïdor belga i ja ha exportat 700 caixes de les seves galetes.

Per iniciar el seu procés d’internacionalització i introduir-se a Bèlgica, el Rosal ha comptat amb el suport d’ACCIÓ. Fins ara, El Rosal comercialitzava els seus productes exclusivament a Catalunya, amb una facturació de gairebé mig milió d’euros el 2021. Segons la gestora del Rosal, Mònica Viladot, “les nostres galetes són un producte molt estacional al Nadal i començar a exportar a Bèlgica ens ha obert les portes i la ment per veure que podem vendre-les fora de Catalunya: creiem molt en l’exportació i en la importància que té per diversificar”. Viladot explica que “enguany volem consolidar la nostra presència al mercat belga i a partir d’allà obrir-nos a altres països de la regió”.

L’obrador El Rosal va néixer l’any 1920 a Tàrrega i des del 2003 està gestionat per l’Associació Alba, que ofereix atenció integral a persones amb qualsevol tipus de discapacitat, col·lectius de joves i infants, gent gran així com altres col·lectius en risc d’exclusió. Viladot subratlla que “seguim amb la mateixa recepta que fa 100 anys elaborant neules i cubanos, però el producte que hem començat a exportar són els arrugats: un dels treballadors arrugava les neules com un tros de paper perquè no li sortien bé, se’ns van acumular i vam provar de vendre’ls”.

L’obrador El Rosal és una de la setantena d’empreses d’economia social catalanes que ha participat en el servei Economia Social Internacional impulsat conjuntament entre ACCIÓ i la Direcció General d´Economia Social i Solidària, el Tercer Sector i les Cooperatives del Departament d’Empresa i Treball amb l’objectiu de començar i accelerar els seus processos d’internacionalització.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.