Societat

Les presons recuperen la normalitat prepandèmica, després de 2.958 positius

Es manté la obligatorietat de portar la mascareta a l’interior i els positius que siguin asimptomàtics o amb símptomes lleus no hauran d’estar aïllats a les seves cel·les

Les presons catalanes recuperen des d’avui la normalitat prèvia al coronavirus, que ha infectat 2.958 dels 17.687 interns que han passat per les presons durant la pandèmia, si bé segueix sent obligatòria la mascareta a l’interior i es mantindrà l’ús de les videotrucades. Als centres de justícia juvenil s’han comptabilitzat 169 contagis.

Segons els acords de la Comissió de la Salut Pública davant la nova fase del coronavirus, la Generalitat deixarà de comptar des d’avui totes les infeccions per Covid a la població general, ja que limitarà la indicació dels testos a centres sanitaris a majors de 60 anys, immunodeprimits, embarassades i persones ingressades en centres sanitaris, geriàtrics i sociosanitaris i als treballadors que els atenen.

En l’àmbit de les presons i centres educatius de justícia juvenil, aquesta nova fase es tradueix que recuperen des d’avui la vida ordinària prèvia a la pandèmia, per la qual cosa, d’acord amb el Departament de Salut, es deixen d’aplicar les mesures que es van adoptar per evitar la propagació dels contagis, com els grups bombolla.

De fet, l’única mesura preventiva que es manté és l’obligació de portar mascareta en espais tancats, però no als exteriors, per la qual cosa els funcionaris de presons, els visitants i els interns només hauran de portar aquesta protecció de forma obligatòria en espais interiors.

Des d’avui els interns positius que siguin asimptomàtics o que tinguin símptomes lleus no hauran d’estar aïllats a les seves cel·les, ja que únicament hauran d’evitar el contacte amb les persones vulnerables i portar mascareta en totes les situacions durant set dies. Les presons catalanes tampoc faran més proves diagnòstiques, a excepció dels interns que presentin símptomes greus o que necessitin supervisió mèdica, com les dones embarassades, els immunodeprimits o els majors de 60 anys.

Segons Justícia, a mesura que les unitats Covid de les presons catalanes vagin quedant buides s’aniran tancant, malgrat que es mantindran en reserva les de Brians-2 i Puig de les Basses i la del centre educatiu l’Alzina.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.