Política

Boris Johnson rep una multa pel ‘Partygate’

El seu ministre d’Economia també ha rebut una notificació de la policia

El primer ministre britànic, Boris Johnson, i el seu ministre d’Economia, Rishi Sunak, seran multats per haver participat en festes a Downing Street quan hi havia vigents les restriccions per la covid-19, va confirmar ahir una portaveu del govern conservador. La Policia Metropolitana de Londres (Met) va informar ahir que ja ha imposat més de cinquanta sancions a treballadors del govern per haver infringit la normativa anticovid. També ha estat multada per haver-se saltat les restriccions l’esposa de Boris Johnson, Carrie, per una quantitat no especificada. Les multes per la violació de les regles anticovid habitualment oscil·len entre els 60 i els 120 euros. En el cas del primer ministre, però, la qüestió de fons és si va mentir al Parlament quan va declarar que no s’havia infringit la normativa.

En saber-se que Johnson i el seu ministre d’Economia serien multats, el líder de l’oposició, el laborista Keir Starmer, va exigir la seva dimissió per haver violat la llei i haver “mentit als britànics”. “Els conservadors estan desacreditats per governar. El Regne Unit es mereix alguna cosa millor”, va escriure Starmer en el seu compte de Twitter. La notícia de les sancions torna a posar el primer ministre en perill després que hagués aconseguit recuperar el suport del seu partit per la gestió de la crisi d’Ucraïna. En un vídeo difós als mitjans, el primer ministre es va tornar a disculpar ahir per haver-se saltat les restriccions, però va descartar dimitir tal com li ha exigit l’oposició.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.