Societat

Trànsit preveu la sortida d’uns 370.000 vehicles des de dijous a les 15h

La segona fase de Setmana Santa acabarà divendres a primera hora de la tarda

La previsió per a l’operació tornada estima la mobilitat de 570.000 vehicles entre diumenge i dilluns de Pasqua

El Servei Català de Trànsit (SCT) preveu que 370.000 vehicles sortiran de l’àrea metropolitana de Barcelona entre les 15 h de dijous i les 15 h de divendres, durant la segona fase de Setmana Santa. S’espera recuperar la mobilitat prepandèmica i, per tant, un gran volum de trànsit que pot complicar la sortida i la tornada de les vacances. Segons Trànsit, es produirà una distribució equitativa de destinacions cap a muntanya i platja a Catalunya, arran de les darreres nevades i amb les pistes d’esquí encara obertes.

Pel que fa al retorn, des de les 12 h del diumenge 17 d’abril fins a les 24 h de Dilluns de Pasqua dia 18 s’estima que tornin uns 570.000 vehicles cap a Barcelona i la seva àrea metropolitana.

Entre les mesures que s’adoptaran per evitar retencions de tornada -tenint en compte els peatges alliberats- hi ha l’habilitació d’un carril addicional a l’AP-7, des de Vilafranca fins al Papiol, diumenge i dilluns. A més, els Mossos faran 1.130 punts de control.

Les vies que s’estima que concentraran més mobilitat són l’AP-7, la C-16, la C-17, la C-33, la C-35, la C-65, la C-31, l’A-2, la C-55, l’N-340 i l’N-145. Segons ha explicat el director del SCT, Ramon Lamiel, es posaran 200 quilòmetres de mesures de circulació, regulació i ordenació del trànsit en totes dues fases, la sortida i la tornada. Entre les mesures hi ha, per exemple, els carrils addicionals i un dispositiu d’informació als conductors per aprofitar al màxim la capacitat de les vies.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.