Política

estat espanyol

El CIS situa el PP de Feijóo a només tres punts del PSOE

El baròmetre d’abril dona als socialistes una estimació de vot del 30,3%, seguits del Partit Popular amb un 27,2%

Vox baixa i Cs continua amb la seva caiguda

L’arribada d’Alberto Núñez Feijóo a la direcció del PP ja ha començat a tenir el seu efecte, segons recull el baròmetre del Centre d’Investigacions Sociològiques (CIS) corresponent al mes d’abril, difós avui. Feijóo deu haver respirat alleugerit amb el sondeig que situa el PP a només tres punts del PSOE en intenció de vot, després que en el congrés de Sevilla la presidenta madrilenya, Isabel Díaz-Ayuso, l’hagués avisat que l’havien escollit líder del partit per guanyar eleccions.

El baròmetre del CIS d’abril situa el PSOE com a virtual guanyador d’unes eleccions generals amb el 30,3% dels sufragis, però els de Pedro Sánchez veuen retallada significativament la distància que mantenien amb el PP, que se situa a només 3,1 punts, amb el 27,2% dels vots. Una notable retallada de la distància si es té en compte que al mes de març la diferència era de 7,7 punts.

El PP creix a costa de Vox, que en el baròmetre d’abril els ultradretans perden 1,9 punts respecte al març i se situen amb una intenció de vot del 14,4%.

El baròmetre del CIS d’abril es va fer entre l’1 i el 9 d’aquest mes, i per tant recull ja l’elecció de Feijóo com a president del PP que va tenir lloc el 2 d’abril a Sevilla.

L’estudi manté el PSOE en primera posició en intenció de vot, però amb una lleugera caiguda respecte al mes anterior. Els socialistes es queden amb el 30,3% dels vots, 1,2 punts menys que al març (31,5%). El PP, per contra, aconseguiria el 27,2% dels vots, 3,4 punts més que el mes anterior. Tot a costa de Vox que perd 1,9 punts respecte al març i se situa amb una intenció de vot del 14,4%, quan el mes anterior el sondeig els donava un 16,3% .

Unides Podem també baixa. Els de la formació morada obtenen un 10,7% d’intenció de vot, és a dir, perden 1,1 punts respecte al març (11’8%), mentre que Ciutadans (Cs) continuen amb la seva caiguda. Els de la formació taronja aconsegurien el 2% dels vots, 1,2 punts menys que el mes passat (3,2%). El partit d’Inés Arrimadas ja queda per darrere de formacions com ERC i Més País en intenció de vot.

Esquerra manté a la baixa les seves expectatives de vot. El baròmetre d’abril li dona el 2,4% en intenció de vot, tres dècimes menys que al març, quan recollia una intenció de vot del 2,7%. Junts es manté també estable a la baixa. El baròmetre d’abril li dona l’1,2% dels sufragis, una dècima menys que al mes de març (1,3%). La CUP obté un 0,9% en intenció de vot, dues dècimes menys respecte l’anterior baròmetre que li donava un 1,1%. Més País i Compromís guanyen una dècima respecte al marc en obtenir el 2,2% davant el 2% del mes anterior. El sondeig també atorga al PNB l’1,3% dels vots, igual que al març, mentre que Bildu guanya dues dècimes en aconseguir l’1,2% dels sufragis.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.