Política

CONFLICTE BÈL·LIC A L’EST D’EUROPA

Kíiv demana un corredor humanitari a Mariúpol

És per evacuar la planta d’Azovstal on hi ha 1.000 soldats i 500 civils

Els prorussos afirmen que bloquejar aquesta instal·lació necessitarà l’ajut de més tropes

Hores molt complicades a la ciutat de Mariúpol, una de les ciutats ucraïneses més castigades per la invasió russa que es va iniciar el passat 24 de febrer. Fa molts dies que els habitants d’aquesta ciutat del sud del país pateixen un setge ferotge que aquest matí culminava amb la caiguda de la ciutat en mans de les tropes russes, segons ha informat el Kremlin.

Des del bàndol ucraïnès es demana que es permeti fer un corredor humanitari per evacuar els militars i els civils que es refugien encara a hores d’ara a la planta d’Azovstal, unes instal·acions d’una fàbrica d’acer de grans dimensions. La viceprimeraministra ucraïnesa, Irina Vereschuck, demana que es faci l’evacuaciós dels 1.000 soldats i els 500 civils que encara són allà. També va fer una crida “als líders mundials i a la comunitat internacional perquè centrin els seus esforços a Azovstal. Ara aquest és un punt clau i un moment clau per a l’esforç humanitari!”, va emfatitzar Vereshchuk.

D’altra banda, els prorussos afirmen que necessiten més suport de tropes si es vol dominar la planta d’Azovstal. “Necessitarem reforçar les nostres unitats, ja que aquesta és una xarxa força extensa de comunicacions subterrànies”, ha dit el cap de l’administració del líder de l’autoproclamada república popular de Donetsk, Aleksei Nikanorov, al canal de televisió rus Rossía-24.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.