Societat

L’ISE preveu una edició potent i un creixement gran fins al 2026

La fira audiovisual ja té 28.000 inscrits i confia que el nombre pujarà a última hora tot i l’absència de les firmes xineses

Espera un impacte econòmic de 250 milions l’any vinent i doblar-lo ràpidament

A menys de tres setmanes per obrir portes, la fira Integrated Systems Europe (ISE) ja té més de 28.000 assistents registrats per a l’edició que permetrà a l’esdeveniment del sector audiovisual començar a mostrar el seu potencial a Barcelona, després de 16 edicions a Amsterdam i una estrena testimonial a Catalunya en plena pandèmia. És un bona xifra, tenint en consideració que l’últim MWC en va tenir 60.000 i que els assistents a aquestes fires tecnològiques s’hi inscriuen a darrera hora. “Abans de la pandèmia, un 60% dels assistents de l’ISE feien la confirmació l’últim mes”, explica el director executiu de l’ISE, Mike Blackman, que confessa que seria “feliç” si ara aconseguís igualar el registre del congrés de telefonia.

Amb tot, en la presentació del saló que oferirà les últimes novetats d’àudio i vídeo tant en l’àmbit de dispositius com d’aplicacions en sectors tan dispars com ara el comercial, l’educatiu, l’atenció mèdica o l’art, el cap d’ISE va defugir les comparacions amb el MWC. “Som complementaris”, va dir. Blackman també va eludir donar una xifra sobre l’impacte econòmic que el seu esdeveniment deixarà aquest any a Catalunya, però en canvi sí que va augurar que de cara al 2023 serà d’uns 300 milions d’euros (el mateix que l’últim MWC) i que el 2026 s’enfilarà fins als 500.

Aquest creixement es fonamentarà en el que també s’espera que tingui la fira, passant dels 800 expositors que s’esperen el mes vinent als gairebé 1.800 del 2026. Lògicament, aquest increment també es traduirà en una major ocupació de l’espai disponible a Fira de Barcelona: dels 42.000 m² actuals es passarà als 77.000.

A l’ISE s’hi mostraran les últimes novetats en televisors, altaveus, projectors, sales de cinema i sistemes de seguretat, entre altres àmbits. L’organització ha confirmat la presència de marques com ara Google, Panasonic, Samsung, Sony i Zoom per a un esdeveniment que, com el Mobile, també té un programa de conferències paral·lel. En aquest cas, durant quatre dies hi haurà més de 150 ponents. El discurs inaugural anirà a càrrec de Refik Anadol, artista i pioner en l’estètica de les dades i la intel·ligència artificial.

El nombre de països representants en la fira serà d’uns 120 i es trobarà a faltar la presència de les delegacions asiàtiques, que tenen un gran pes en el sector, però que encara estan afectades per les restriccions de la covid i representen un 300 expositors menys. Les empreses russes tampoc no podran participar-hi, en aquest cas per un vet de l’organització, però sí s’acceptaran ciutadans russos que treballen i resideixen fora del seu país. “No vetarem ningú pel seu passaport”, diu l’organització.

LA DATA

10.05.22
inici
de la pròxima edició de la fira ISE, que arrencarà en dimarts i s’allargarà fins al divendres 13 de maig.

LA XIFRA

800
expositors
confirmats hi haurà repartits en cinc pavellons del recinte de Gran Via de Fira de Barcelona.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.