Economia

Estats Units

Economia

Twitter accepta l'oferta de compra de Musk per 44.000 milions de dòlars

L’agència Bloomberg havia informat que la junta directiva de la xarxa social i el fundador de Tesla estaven a prop de tancar un acord

L’empresari va anunciar que disposa de de 46.500 milions en finançament per tirar endavant l’operació

Twitter ha anunciat aquest dilluns que ha acceptat l'oferta de compra de l'empresari estatunidenc Elon Musk per un import de 44.000 milions de dòlars i que deixarà de cotitzar en borsa.

L'empresari espera que els seus "detractors" segueixin a Twitter, al·ludint a les negociacions que està mantenint per a la compra de la xarxa social.

Twitter s'havia disparat un 5% aquest dilluns en les operacions electròniques prèvies a l'obertura de Wall Street, impulsada per les informacions sobre la negociació d'un acord per a la compra de la xarxa social per l'empresari Elon Musk.

A les 8.10 hora local, més d'una hora abans de l'inici de la sessió a la Borsa de Nova York, els títols de la tecnològica havien pujat un 5,25% i s'havien situat en els 51,50 dòlars per acció davant la possibilitat que s'acceptés una oferta de compra avui mateix.

L'agència de notícies Bloomberg havia informat a primera hora d'aquest dilluns que la junta directiva de Twitter i Elon Musk estaven tancant els detalls d'aquesta transacció i que podrien arribar a un acord en les hores vinents.

Twitter va tornar a reconsiderar ahir l'oferta de 43.000 milions de dòlars plantejada per l'empresari després que aquest anunciés que disposa de 46.500 milions en finançament per a tirar endavant l'operació, segons The Wall Street Journal.

El fundador de Tesla i home més ric del món va llançar el passat 14 d'abril una oferta de 43.000 milions per la companyia, a raó de 54,20 dòlars per acció, enfront d'una cotització actual que està per sota dels 49 dòlars.

Musk ja és propietari de més del 9% dels títols de Twitter, una xarxa social en la qual és molt actiu, però on denúncia l'existència de problemes de llibertat d'expressió que, segons ha dit, vol solucionar.