Economia

La factura de la llum pot baixar al voltant d’un 30% per l’acord amb Brussel·les, segons el govern espanyol

La vicepresidenta Ribera confia que la mesura també contribuirà a reduir la inflació

La factura de la llum d’un consumidor mitjà amb una tarifa PVPC, vinculada al mercat majorista, es pot reduir al voltant d’un 30% gràcies a l’acord entre Espanya, Portugal i la Comissió Europea per limitar el preu del gas a uns 50 MWh en els propers 12 mesos, segons la vicepresidenta tercera del govern espanyol i responsable de Transició Energètica, Teresa Ribera. En una entrevista a RNE, Ribera ha assegurat que la mesura beneficiarà tant consumidors domèstics com el sector industrial, que també és molt depenent de la “volatilitat i els preus alts” de l’electricitat. Així mateix, la vicepresidenta ha dit que la rebaixa també pot contribuir a reduir la inflació, disparada en els últims mesos per l’elevat preu de les matèries primeres.

Ribera ha reiterat que la mesura pactada amb Brussel·les és “temporal” i sorgeix després d’unes negociacions “complexes” que ara s’hauran d’encaminar en la reforma a llarg termini del marc regulador del mercat elèctric europeu.

La vicepresidenta tercera ha destacat que cal treballar per “posar en comú infraestructures” i tenir un sistema energètic europeu “molt més interconnectat”, evitant que Espanya sigui una illa aïllada de la resta del club comunitari.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.