Societat

Samper vol una BRIMO reforçada

L’exconseller compareix a la comissió que debat sobre el model policial

Defensa l’us de canons d’aigua, com la millor eina contra manifestants

L’exconseller d’Interior Miquel Samper ha dit aquest divendres al Parlament que hauria d’haver-hi més efectius a la Brigada Mòbil dels Mossos d’Esquadra, la BRIMO, amb l’objectiu de dissuadir els manifestants de buscar el cos a cos amb els agents. Ha precisat que els 450 agents que té la unitat d’ordre públic no són suficients en moments de mobilitzacions intenses i ha posat com a exemple les protestes per l’empresonament de Pablo Hasel l’any passat.

Samper ha participat a la comissió d’estudi del model policial, on també ha apuntat que creu que l’aigua a pressió és el millor instrument per controlar aquelles mobilitzacions que alteren l’ordre públic i creu que no pot ser que els Mossos només tinguin una tanqueta d’aquest estil i que estigui “obsoleta”.

L’exconseller ha admès que el sistema d’ordre públic a Catalunya és millorable i ha explicat que, al seu parer, aquesta millora passa pel reforç d’efectius. Samper ha aprofundit en la idea explicant que si en una manifestació hi hagués més policies es produiria “una intimidació” que evitaria molts enfrontaments “cos a cos” de manifestants amb la línia policial. “Cal tendir a un sistema que iguali la força de la policia a la força dels manifestants, i em refereixo a una qüestió quantitativa”, ha detallat.

Sobre les armes que utilitzen els agents, un tema recorrent a la comissió, ha reconegut que les pilotes de foam tenen “un risc important”., tot i que ha precisat que no es pot “exigir la perfecció en el tir d’un projectil quan hi ha una massa que s’està movent i que llença objectes a la línia policial”.

Al torn dels grups, el diputat de la CUP Xavier Pellicer ha replicat a Samper que el paper dels Mossos en els aldarulls de les manifestacions en contra de la detenció de Pablo Hasel es va “escapar de la ponderació i de la proporcionalitat” i que això va ser el que va fer que la societat pensés que calia un canvi en el model d’ordre públic. Samper li ha contestat que el model d’ordre públic de la CUP i el seu no és el mateix.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.