Política

Impulsen una investigació del cas Pegasus al Parlament

ERC, JxCat, CUP i En Comú Podem han registrat una proposta per crear una comissió d’investigació

ERC, JxCat, CUP i En Comú Podem han registrat conjuntament una proposta de resolució per crear una comissió d’investigació del cas Pegasus al Parlament. Ho han fet després que la Junta de Portaveus del Congrés hagi tombat aquest dimarts la comissió d’investigació sobre l’espionatge amb Pegasus i Candiru que van registrar al Congrés Unides Podem, ERC, JxCat, PDeCAT, CUP, PNB, EH Bildu, Més País, Compromís i el BNG. Els grups parlamentaris consideren que la cambra no pot quedar impassible davant la gravetat dels fets, “que atempten directament contra drets fonamentals”.

És per això que ERC ha instat el PSC a donar suport a la comissió d’investigació del Catalangate al Parlament. La diputada Raquel Sans ha dit que els socialistes han de decidir si se sumen “a la democràcia i la transparència”, o bé a “l’espionatge i les clavegueres”. Sans ha apuntat que el PSC té ara l’oportunitat de demostrar si va “més enllà de les bones paraules” i té “voluntat” d’esclarir “l’escàndol” sobre l’espionatge.

El diputat de la CUP Xavier Pellicer defensat que aquesta comissió d’investigació té com a objectiu clarificar responsabilitats i denunciar a tots nivells el “cas més flagrant d’espionatge arreu del món”. Pellicer confia que els implicats hi participaran encara que no estiguin obligats a comparèixer al Parlament. “Si no tenen res a amagar i tenen tanta pressa a anar als tribunals quan diuen que són víctimes de l’espionatge, per què no han de voler venir a donar explicacions?”, es demana.

El diputat de la CUP ha definit com un “nou escàndol” que el PSOE s’hagi alineat amb PP i Vox al Congrés per evitar una comissió d’investigació sobre l’espionatge. Un fet que, segons ha dit, ha fet que el “suposat govern més progressista de la història” s’hagi autoesborrat de cop “pactant amb la dreta i l’extremadreta”.

Davant d’aquesta situació, el diputat de la CUP ha defensat que el Parlament reaccioni amb una comissió d’investigació per demostrar el seu “tarannà” diferent al de la cambra baixa. L’objectiu és “clarificar les responsabilitats civils, polítiques i penals” i també que la comissió serveixi per denunciar el cas a nivell internacional.

Junts té pressa

La portaveu de Junts al Parlament, Mònica Sales, ha avisat que no volen “dilatar en el temps” la comissió d’investigació pel Pegasus al Parlament. Per tant, han tirat pel dret sense esperar a veure si el PSC s’hi sumava. “Ja decidirà després com s’hi vol implicar”, ha dit abans de recriminar al PSOE el seu vot contra la comissió d’investigació al Congrés. “No té cap intenció de destapar les clavegueres”, s’ha queixat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.