Política

Aragonès avisa Sánchez: la gestió de l’espionatge “dinamita” la via de la negociació

Insisteix al govern espanyol que, si “es creu” el diàleg amb Catalunya, ha de “depurar responsabilitats”

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha avisat que la gestió del cap del govern espanyol, Pedro Sánchez, amb l’espionatge “està dinamitant” la via del diàleg i la negociació. Així ho ha advertit durant la conferència inaugural de les jornades del Cercle d’Economia, que aquest any tenen com a lema ’El moment d’Europa. Esperança política, autonomia estratègica’. Aragonès també ha cridat la Moncloa a crear un “punt d’inflexió” per “reconstruir una confiança mínima” per “reprendre la negociació”. El president ha tornat a insistir al govern espanyol que, si “es creu” el diàleg amb Catalunya, ha de “depurar responsabilitats” pel ’Catalangate’.

Aragonès ha acusat Sánchez d’”estar dinamitant” la via del diàleg per culpa de la seva gestió de l’espionatge. El president del Govern ho ha constatat des del “dolor” de qui ha apostat per la negociació. En aquest sentit, Aragonès ha fet una “crida general”, dirigida a Madrid, per crear un “punt d’inflexió imprescindible” per “reconstruir una confiança mínima” amb el govern de l’Estat per “reprendre la negociació amb tota la força”.

El cap del Govern ha urgit Sánchez a “aclarir tots els dubtes i sospites” sobre qui ha ordenat l’espionatge de Pegasus, amb quina finalitat, i qui hi ha tingut accés. Aragonès ha afegit que, si el president espanyol es creu el diàleg, cal que depuri i faci assumir les “responsabilitats corresponents”. “És absolutament necessari un punt d’inflexió respecte la gestió”, ha insistit.

El president de la Generalitat ha subratllat que el seu “compromís” amb la negociació és “granític”, però alhora ha constatat, des de la “decepció i la preocupació”, que la seva “implicació” no és “corresposta” per l’executiu espanyol.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.