Política

conflicte bèl·lic a l'est d'europa

El Pentàgon desmenteix que faciliti a Ucraïna dades sobre ubicació de comandants russos

Fins a 12 alts comandaments russos han caigut en combat a Ucraïna

El Pentàgon ha assenyalat aquest dijous que només proporciona informació d’Intel·ligència a Ucraïna per a “defensar el seu país” i no sobre la localització de comandants russos sobre el terreny.

D’aquesta manera el portaveu del Departament de Defensa dels EUA, John Kirby, reaccionava en una roda de premsa a un article del diari The New York Times, on s’afirma que els serveis d’Intel·ligència estatunidenques han passat dades a Ucraïna que li han permès localitzar i eliminar a una dotzena de generals russos.

L’ajuda d’intel·ligència va permetre a l’Exèrcit ucraïnès seleccionar els seus objectius en el teatre d’operacions militars en temps real, segons el rotatiu, que va citar a alts funcionaris estatunidencs.

“Els Estats Units proporcionen informació del camp de batalla per a ajudar els ucraïnesos a defensar el seu país (...) no proporcionem intel·ligència sobre la ubicació de líders militars d’alt rang en el camp de batalla ni participem en les decisions de què atacar”, ha apuntat Kirby. En aquest sentit, el portaveu del Pentàgon ha remarcat que les Forces Armades ucraïneses tenen més informació d’Intel·ligència que la que disposa els EUA. “Aquest és el seu país, el seu territori i són capaços de recopilar intel·ligència pel seu compte”, ha subratllat.

Preguntat sobre si el Departament de Defensa considera “falsa” la informació difosa per The New York Times, Kirby ha evitat respondre directament i ha dit que no anava a ficar-se en detalls sobre la compartició de dades d’Intel·ligència.

D’acord amb The New York Times, els EUA haurien ajudat, suposadament, a Ucraïna a anticipar els moviments de les tropes russes i detalls sobre la ubicació de les casernes generals mòbils dels militars russos.

Aquest últim punt, juntament amb la informació recollida per l’Exèrcit d’Ucraïna gràcies a la intercepció de les comunicacions russes, hauria permés localitzar a oficials russos d’alt rang i llançar atacs d’artilleria contra les seves posicions, indica el periòdic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.