Política

política

Brussel·les rebaixa en més d’un punt i mig el creixement del PIB espanyol pel 2022

La Comissió Europea preveu que la inflació mitjana a l’estat Espanyol se situï en el 6,3% aquest 2022

Brussel·les ha rebaixat en més d’un punt i mig el creixement del PIB espanyol estimat pel 2022. Segons les previsions econòmiques publicades aquest dilluns per la Comissió Europea, l’economia espanyola creixerà un 4% aquest exercici, per sota la millora del 5,6% que es pronosticava tres mesos enrere. Brussel·les justifica la revisió a la baixa per les disrupcions que encara pateixen les cadenes de subministrament i l’escalada de preus en un context marcat per la guerra d’Ucraïna. De fet, la Comissió Europea preveu que la inflació mitjana a l’Estat se situï en el 6,3% aquest 2022, gairebé tres punts més en comparació a les darreres estimacions (+3,6%).

Els tècnics comunitaris esperen que l’atur segueixi al 13,4%, pràcticament el doble de la mitjana de la UE i només darrere de Grècia, però les millors dades des del 2008. Calculen una inflació del 6,3% per a aquest any (totalment en línia amb la mitjana de l’Eurozona) però una caiguda a l’1,8% el que ve. I un dèficit del 4,9% el 2022 i del 4,3% el 2023, molt per sobre del que Moncloa ha promès. En el seu nforme, la Comissió recalca que la reactivació de l’activitat turística ha estat el principal motor del creixement econòmic des de l’estiu del 2021 i s’espera que mantingui el seu impuls el 2022. També confia en que el creixement econòmic s’acceleri a partir del tercer trimestre del 2022 gràcies a la “implementació més ràpida de les inversions sota el Pla de Recuperació comunitari i certa reactivació del consum privat”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.