Política

itàlia

Desembarquen 110 persones a Lampedusa rescatades per Open Arms

El veler Astral les ha rescatat després de trobar-les en pèssimes condicions a la Mediterrània Central

Itàlia ha rebut 17.863 persones migrants des de que ha començat l’any

El veler Astral, de l’ONG Open Arms, ha arribat al port de Lampedusa (Sicília, sud) perquè desembarquin les 110 persones que havia rescatat un dia abans, després de trobar-les en una embarcació en pèssimes condicions a la Mediterrània Central , ha informat avui l’organització. “I finalment aquesta nit Astral, després de 24 hores de recerca i rescat en condicions extremes i amb una tempesta que s’apropava, va poder arribar al port de Lampedusa. Els 110 supervivents ara podran rebre l’atenció necessària i veure reconeguts els seus drets”, va escriure l’ONG a les seves xarxes socials.

El cap de la missió, Gerard Canals, havia llançat unes hores abans un missatge en què demanava urgentment un port per desembarcar davant la imminent arribada del mal temps.

Finalment, les 110 persones van ser traslladades a l’Astral, un veler que no realitza rescats, per ser un veler, però que en aquesta ocasió els va recollir després d’una petició de la Guàrdia Costanera tunisiana i després que diverses persones s’haguessin llançat al mar a la seva arribada davant el temor de ser tornats a Àfrica.

El veler els havia localitzat en una barcassa en pèssimes condicions i, després de repartir les armilles salvavides, el pes de l’aigua filtrada va fer que l’embarcació bolqués i els seus ocupants caiguessin al mar.“Duríssim treball per recuperar els nàufrags de l’aigua. Desconeixem si s’ha perdut alguna vida. Tots sabien que això arribaria a passar. Negació d’auxili”, va denunciar prèviament el fundador de l’ONG, Òscar Camps, a les xarxes socials.

A més, l’Ocean Viking, de l’ONG SOS Méditerranée, navega amb 296 persones, entre elles un ferit que ha estat evacuat per la Guàrdia Costanera italiana, tot esperant que les autoritats europees li concedeixin un port on desembarcar una setmana després del primer rescat.

Itàlia és actualment l’únic país on desembarquen les persones que rescaten immigrants a la Mediterrània central i des de començament d’any han arribat a les costes del país 17.863 migrants, davant dels 13.765 del mateix període de l’any passat, segons dades del Ministeri italià de l’Interior.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.