Economia

Els projectes visats dels enginyers es recuperen

Se situen en xifres prepandèmia per l’impuls de les renovables

L’any passat es van incrementar un 22%

Els projectes visats pels enginyers gironins tornen a situar-se en xifres prepandèmia per l’impuls de les renovables. A la demarcació, durant l’any passat els enginyers en van segellar 5.309, només tres menys que el 2019. I suposen gairebé un 22% més si es posen en relació amb els del 2020, quan el confinament va afectar de ple l’activitat (la xifra de projectes visats va ser de 4.352).

Si els projectes es desglossen per activitats, la que en concentra més és la que es refereix a la seguretat industrial (1.876). La segueixen els certificats (1.437), els projectes vinculats a activitats i prevenció d’incendis (396), els que es refereixen a la construcció (367) i els que s’emeten arran d’informes, valoracions i peritatges (111). La llista es completa amb els projectes de telecomunicacions, vehicles o certificats d’eficiència energètica, entre d’altres.

El degà del Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Girona, Jordi Fabrellas, destaca que aquesta recuperació “no deixa de ser un reflex fidel de la conjuntura econòmica i social”. Fabrellas posa l’accent en el fet que part de l’augment és degut a la “forta evolució en l’àmbit energètic i renovable”, com ara la instal·lació de plaques solars, però també admet “certa preocupació” perquè els projectes vinculats a la indústria manufacturera han anat a la baixa (arran de la crisi de matèries primeres). La signatura d’un graduat en enginyeria industrial o d’un enginyer tècnic industrial és necessària en nombrosos projectes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.