Política

conflicte bèl·lic a l’est d’europa

Rússia entregarà a Kíiv 152 cossos de militars trobats a la fàbrica Azovstal

Moscou va a anunciar el 20 de maig passat la completa rendició dels milicians que estaven atrinxerats al complex industrial

El líder de l’autoproclamada república popular de Donetsk assegura que alguns combatents capturats podrien ser condemnats a pena de mort

Rússia lliurarà aviat a Ucraïna els cossos de 152 combatents ucraïnesos trobats en “un furgó isotèrmic” al territori de l’acería d’Azovstal, a Mariúpol, al sud-est d’Ucraïna, ha informat aquest dimarts el Ministeri de Defensa rus.“Al furgó, amb un sistema de refrigeració que no funcionava, es trobaven emmagatzemats 152 cossos”, ha dit el portaveu de Defensa, Igor Konashénkov, en oferir el comunicat bèl·lic del matí.

Segons Konashénkov, els russos van trobar mines col·locades sota els cadàvers de militars ucraïnesos, amb “explosius capaços de destruir tots els cossos al furgó”.

D’acord amb Rússia, s’ha establert que Kíiv buscava així culpar Moscou de l’eliminació “deliberada” dels cossos dels combatents d’Azovstal per no permetre el seu trasllat i el lliurament a familiars. Alhora, ha assegurat que “properament” la part russa lliurarà els cossos trobats a representants d’Ucraïna.

Rússia va anunciar el 20 de maig passat la completa rendició dels defensors d’Azovstal després que 531 combatents atrinxerats més a la planta des de fa gairebé dos mesos abandonessin les seves instal·lacions i es lliuressin a les tropes russes. En total, segons Moscou, entre el 15 i el 20 de maig es van lliurar 2.439 combatents ucraïnesos, la majoria membres del batalló Azov.

Aquest dimarts, el líder de l’autoproclamada república popular de Donetsk, Denís Pushilin, va afirmar que el tribunal sobre els combatents que es van rendir començarà “en el futur proper” amb la participació d’“organitzacions internacionals i representants d’altres països, entre ells, occidentals”. Alguns dels combatents, ha afegit, podrien ser condemnats a la “pena màxima” per “violacions, tortures i assassinats de civils” al Donbass.

Aquest dilluns un portaveu de les milícies proruses de Donetsk ha indicat que alguns dels delictes que se’ls imputen als efectius del batalló Azov es castiguen a l’autoproclamada república amb “pena de mort”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.