Política

conflicte bèl·lic a l’est d’europa

Els prorussos de Luhansk comencen a enviar cereal ucraïnès a Rússia

L’exportació, qualificada d’Il·legal pel govern ucraïnès, es fa per via fèrria

Els separatistes prorussos de l’autoproclamada república de Luhansk han començat aquest divendres a enviar 650 tones de cereal ucraïnès a Rússia des de la ciutat de Starobilsk, en el nord de la província, segons ha informat l’agència oficial russa TASS.

Així ho va confirmar el líder separatista de Luhansk, Leonid Pásetxnik, als mitjans russos des d’aquesta localitat, ocupada per les milícies prorusses i les tropes russes durant la campanya militar de Rússia a Ucraïna.

La ciutat es troba uns 60 quilòmetres al nord-est de Sievierodonetsk i és actualment escenari de dures batalles entre l’exèrcit ucraïnès i les tropes russes.

Per la seva banda, Ucraïna ha denunciat el robatori de cereal ucraïnès per part de Rússia com un saqueig il·legal dels seus recursos.

L’assessor del cap de l’administració prorussa de Starobilsk, Pavel Jarlàmov, ha indicat a TASS que l’enviament del cereal a Rússia es fa amb tren. També ha assenyalat que en dos mesos Starobilsk enviarà unes 200.000 tones de blat i gira-sol a Rússia, que pagarà suposadament als agricultors per la “venda” dels seus productes.

“Hem restaurat la via fèrria, que porta a l’elevador de gra més gran de la regió, però que no ha funcionat durant vuit anys, i hem portat l’equip necessari”, ha explicat Jarlàmov.

L’assessor separatista ha explicat que “va haver-hi un problema amb el material rodant, però es va solucionar: hi ha uns 600 trens de càrrega que van ser armats amb peces recollides a Rússia, especialment per tot el Caucas Nord i el Districte Federal Sud”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.