Economia

Unió Europea

Brussel·les signa un acord per importar gas israelià a través d’Egipte

Davant la falta de gasoductes directes cap a Europa es canalitzarà a través del país àrab

La Unió Europea (UE), Israel i Egipte han signat avui un acord al Caire per transportar gas natural israelià a Europa a través del país àrab, on es liquaria el recurs, en una recerca del bloc comunitari de subministradors “de confiança” alternatius a Rússia. Israel s’ha convertit en exportador de gas a través de reserves que acull en les seves aigües territorials del Mediterrani. Davant, la falta de gasoductes entre Israel i la UE, l’opció és canalitzar el gas israelià a través del país àrab, per liquar-se i ser exportat posteriorment en vaixell cap a Europa.

“En aquest memoràndum acordem treballar junts en el transport de gas natural des d’Israel, via Egipte i a la Unió Europea”, ha afirmat la presidenta de la Comissió Europea (CE), Ursula Von der Leyen, que ha assistit a la firma, celebrada durant una reunió del Fòrum del Gas del Mediterrani Oriental (EMGF).

“Estem en el procés de diversificar completament els nostres subministradors fòssils de Rússia cap a altres subministradors de confiança i vostès ho són”, va afegir la dirigent europea. Segons alguns mitjans, les autoritats israelianes i europees han negociat l’exportació de gas a través d’Egipte des de fa més d’un mes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.