Salut

Unió Europea

Coronavirus

L’EMA estudia la versió de la vacuna de Pfizer adaptada a les noves variants de la Covid-19

L’agència revisarà d’entrada la seva eficàcia davant les variants d’Òmicron

La previsió és que el preparat rebi l’autorització europea al setembre

L’Agència Europea dels Medicaments (EMA, per les seves sigles en anglès) ha iniciat aquest dimecres una revisió en temps real d’una versió de la vacuna desenvolupada per les farmacèutiques Pfizer i BioNTech que preveu oferir una millor protecció contra variants específiques del SARS-CoV-2, el virus que provoca la Covid-19.

Els experts de l’organisme científic se centraran de moment en la química, la fabricació i els controls relacionats amb el procés d’elaboració de la vacuna, a l’espera que l’empresa enviï a l’agència més dades sobre la resposta immunitària al preparat o la seva eficàcia contra les subvariants de preocupació d’Òmicron que circulen ara per Europa.

Encara no es coneixen els detalls sobre si aquesta vacuna adaptada actuarà contra una o més variants o subvariants de SARS-CoV-2. La revisió de l’EMA se centrarà inicialment en les dades per al component dirigit a les subvariants d’Òmicron.

Aquesta anàlisi continuarà fins que hi hagi suficients dades per aprovar aquesta versió actualitzada del preparat de Pfizer, per bé que es preveu que pugui rebre el vistiplau de l’EMA cap al setembre.

“Estem considerant el mes de setembre com un moment potencial per a l’aprovació de les primeres vacunes actualitzades. Durant les pròximes setmanes preveiem aconseguir un progrés significatiu en aquest sentit. S’espera que els resultats de l’assaig clínic estiguin disponibles entre juny i agost”, ha assenyalat Marco Cavaleri, cap d’Estratègia de Vacunació, a principis d’aquest mes.

En iniciar aquest procés de revisió contínua, l’EMA comença a avaluar les dades relacionades amb aquesta versió actualitzada de la vacuna a mesura que estan disponibles, en lloc d’esperar fins que la farmacèutica els reuneixi tots al final. Aquest procediment accelera la seva futura aprovació a la Unió Europea, en haver-se avançat treball.

La revisió d’aquesta vacuna coincideix amb l’augment dels contagis de Covid-19 en diversos països europeus, encara que de moment no s’observa un augment preocupant de les hospitalitzacions i defuncions causades per la malaltia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.