Política

Macron, Scholz i Draghi viatgen a Ucraïna per buscar una sortida al conflicte

Els tres dignataris arriben en tren a Kíiv, on es reuniran amb el president Volodímir Zelenski

També participarà a la trobada el president romanès, Klaus Iohannis, que viatja de forma separada

El president de França, Enmanuel Macron; el canceller alemany, Olaf Scholz, i el primer ministre d’Itàlia, Mario Draghi, visiten aquest dijous a Kíiv per buscar una solució al conflicte d’Ucraïna.

Els tres dignataris han arribat aquest matí a la capital ucraïnesa després de viatjar junts en un tren, segons han informat mitjans italians i alemanys, que han publicat fotografies de tots tres. El viatge s’ha mantingut en secret fins aquesta matinada

Els polítics han pujat al comboi, noliejat per les autoritats ucraïneses, a la zona de mercaderies d’una estació no divulgada de Polònia.

Cadascun tenia el seu propi vagó i poc després de la sortida s’han trobat al saló del cotxe de Macron per preparar la reunió que mantindran a Kíiv amb el president ucraïnès, Volodímir Zelenski.

Els mitjans italians destaquen les fortes mesures de seguretat al tren i també que quan arribin un operatiu de 300 membres de l’Exèrcit ucraïnès s’encarregarà de la seguretat de les delegacions.

A la capital ucraïnesa s’afegirà al grup el president romanès, Klaus Iohannis, que ha viatjat de forma separada, segons ha indicat l’Elisi.

Tots quatre celebraran una trobada amb Zelenski amb la qual pretenen enviar un senyal de suport europeu a Ucraïna, que des del passat 24 de febrer pateix una invasió per part de la veïna Rússia.

En unes breus declaracions després d’arribar a la capital del país, Macron ha explicat que amb la seva visita volen enviar a Ucraïna “un missatge d’unitat europea als ucraïnesos”.

Es preveu que a la trobada els polítics europeus parlin amb el president ucraïnès de la guerra i de les aspiracions ucraïneses d’entrar a la Unió Europea.

De fet, la visita es produeix el dia abans que la Comissió Europea emeti la seva opinió sobre la petició d’adhesió d’Ucraïna a la Unió Europea (UE). La qüestió serà abordada després a la cimera del Consell Europeu de la setmana que ve a Brussel·les.

Macron, Scholz i Draghi són els líders europeus que més defensen l’impuls d’unes negociacions de pau amb Rússia, una qüestió que divideix els vint-i-set.

Scholz va dir recentment que no visitaria Kíiv “simplement per a fer-se una foto” amb Zelenski, sinó quan hi hagués motius consistents per a fer-ho.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.