Política

El secretari general de l’OTAN avisa que la guerra a Ucraïna pot durar “anys”

El secretari general de l’OTAN, Jens Stoltenberg, ha advertit que cal estar preparats perquè la guerra a Ucraïna duri possiblement “anys”, segons ha dit en una entrevista a l’edició d’aquest diumenge del diari alemany Bild.

Tot i que reconèixer que els costos per a Europa siguin alts, en referència a l’augment del preu de l’energia i el suport militar a Kíiv, seria encara més “car” deixar que Rússia tregui la lliçó que pot seguir pel mateix camí, igual que va passar després de l’annexió de Crimea el 2014.

Stoltenberg ha admès que la lluita pel Donbass adquireix per part de Rússia una naturalesa cada cop més “brutal”, però ha indicat que els soldats ucraïnesos lluiten amb “valor” i que “amb més armes modernes” augmenta la possibilitat que poden expulsar l’enemic també de l’est del país..

Amb tot, ha deixat clar que els aliats no enviaran els seus propis soldats a combatre a la guerra per evitar convertir-se en part del conflicte.

Preguntat per la possibilitat d’una guerra nuclear, el secretari general de l’OTAN ha assenyalat que l’aliança no ha detectat un més gran nivell d’alerta en aquest àmbit de les forces armades russes, però ha qualificat de “perillós” el “soroll de sables” del Kremlin. “Putin ha de saber que una guerra nuclear no es pot guanyar i que no ha d’esclatar mai”, ha remarcat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.