Salut

El Congrés avala ampliar l’ús medicinal del cànnabis

La subcomissió dona llum verd a estendre’l al dolor oncològic i l’endometriosi

El document obre la porta a dispensar els preparats a les farmàcies comunitàries, tot i que prioritza les hospitalàries

La subcomissió sobre el cànnabis medicinal del Congrés dels Diputats ha donat llum verd a una proposta per a ampliar el seu ús al dolor oncològic i a l’endometriosi sota prescripció feta “exclusivament per professionals sanitaris” i dispensat “amb preferència” a farmàcies hospitalàries.

Així consta en l’informe final de la Proposta de Conclusions i Recomanacions que la subcomissió acaba de votar, al qual ha tingut accés Efe, que ha rebut el vistiplau del PSOE, Unides Podem, Ciutadans, PNB i PDeCAT; l’abstenció d’ERC i EH Bildum, i el rebuig de PP i Vox.

La proposta definitiva, que s’ha de votar la setmana que ve a la Comissió de Sanitat, obre la porta a “explorar l’alternativa” que es dispensi en les farmàcies comunitàries. I també a valorar “el desenvolupament de projectes experimentals quan siguin sol·licitats, com les summitats florides de cànnabis [les flors] o amb preparats d’un altre tipus” disponibles a països de la Unió Europea (UE).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.