Societat

Egipte

Prohibeixen una batalla campal per decidir qui és el “Batman egipci”

Detenen quatre dels organitzadors de l’esdeveniment, que ha generat una gran expectació a les xarxes socials

Les manifestacions estan prohibides a Egipte i les autoritats tendeixen a evitar les grans concentracions de persones

Les autoritats egípcies han anunciat aquest dimecres la prohibició d’una batalla campal convocada a l’agost amb l’objectiu de decidir qui és el “veritable Batman” egipci. Quatre dels organitzadors d’aquest esdeveniment, que ha tingut un gran impacte a les xarxes socials, han estat detinguts.

Segons un comunicat del ministeri de l’Interior, l’esdeveniment consistia a “disfressar-se [de Batman] i reunir-se el pròxim 13 d’agost davant l’estació de metro d’Helwan (al sud del Caire) per barallar-se”. El vencedor rebria el títol de “veritable” Cavaller Fosc d’Egipte.

La policia ha identificat i detingut quatre de les persones “responsables de llançar aquesta invitació i de crear les pàgines de l’esdeveniment a les xarxes socials”. Desenes de milers d’usuaris han seguit la crida i molts han confirmat la seva disposició a participar-hi, segons la nota.

Interior acusa els organitzadors d’haver convocat aquest esdeveniment per “aconseguir guanys materials amb anuncis i publicitat” i afegeix que prendran “totes les mesures legals contra ells”.

L’esdeveniment va ser anunciat, en un principi com broma, després que un usuari de Facebook s’autoproclamés el “Batman d’Egipte”, cosa que va generar una onada de comentaris a la xarxa social i altres persones van reivindicar que eren el popular personatge de DC Comics.

La divertida controvèrsia va derivar en l’organització d’aquest esdeveniment, per al qual es van crear fins i tot pòsters i marxandatge de Batman conduint un tuk-tuk, el motocarro que serveix com a taxi als barris més populars del país.

A Egipte estan prohibides les manifestacions i les autoritats tendeixen a evitar les grans congregacions de persones, fins i tot en partits de futbol. Els organitzadors d’aquest tipus de reunions són habitualment detinguts i en molts casos també empresonats.