Política

Set anys de presó pel diputat rus que va denunciar la invasió a Ucraïna

Alexei Gorinov ha estat condemnat per difondre suposades notícies falses sobre les accions de l’exèrcit de Putin

Un tribunal de Moscou ha condemnat aquest divendres a 7 anys de presó el diputat municipal Alexei Gorinov, acusat de difondre notícies falses sobre les accions de l’exèrcit rus durant la campanya militar russa a Ucraïna.

“El Tribunal dictamina: reconèixer Gorinov culpable del delicte” de difondre públicament informacions falses per mitjà d’abús de poder i per motius d’odi polític “i imposa una condemna de 7 anys de privació de llibertat”, ha sentenciat la jutgessa del Tribunal Meschanski de Moscou, Olesia Mendeléyeva, citada per lagència russa de notícies Interfax.

Amb aquest dictamen, el Tribunal ha satisfet la demanda de la Fiscalia que demanava 7 anys de privació a Gorinov.

El diputat, que va ser detingut a finals d’abril, no va admetre la culpabilitat.

El procés també inclou la diputada Yelena Kotiónochkina, arrestada en absència ja que es troba fora del país.

Gorinov va ser acusat el 26 d’abril passat, després que el 15 de març el diputat condemnés la mort de nens ucraïnesos durant aquest conflicte que es va iniciar a finals de febrer.

Les autoritats l’acusen de conspirar amb Kotiónochkina, que presidia una sessió del Consell Municipal en què es va criticar la campanya militar russa “per desacreditar els militars utilitzant el seu càrrec oficial”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.