Societat

L’onada de calor alimenta grans incendis a Europa

Des de Portugal a Grècia passant per l’Estat espanyol, França i el Marroc, els incendis forestals s’estenen alimentats per l’onada de calor extrema que ahir va fer pujar els termòmetres més enllà dels 40-45 graus en algunes zones. Concretament, prop d’Àvila ahir a les cinc de la tarda es va arribar als 45 graus, i un incendi a Zamora, també a Castella i Lleó, va obligar a desallotjar Villarino de Manzanas, poble fronterer amb Portugal. Precisament en aquest país continua l’alerta vermella a l’interior, on cremen desenes de focs alimentats per les altes temperatures, el vent i la sequera. El vent és, justament, l’element que estén les flames a Grècia, on l’onada de calor encara no ha arribat sobretot perquè les ràfegues de vent del nord han refrescat l’ambient. A l’Estat francès, milers de persones van haver de ser evacuades pel perill que els incendis les afectessin. Més d’11.300 persones van haver de ser evacuades per dos focs que es van declarar dimarts a Gironda, prop de Bordeus. També s’han declarat focs a Itàlia i Croàcia.

Anglaterra, en alerta

D’altra banda, les autoritats del Regne Unit van emetre ahir per primer cop l’alerta vermella a Anglaterra per l’onada de calor que hi ha previst que hi arribi diumenge i que faci enfilar les temperatures fins als 40 graus.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.