Política

Illa reclama a Aragonès una taula de diàleg entre catalans: “Sense això no solucionarem res”

El líder socialista defensa que “dialogar no és cedir, és un exercici de respecte”

L’exministre de Sanitat aplaudeix les mesures anticrisi del govern espanyol i critica a Núñez Feijóo que no estigui a l’altura

El líder del PSC, Salvador Illa, ha insistit al president de la Generalitat, Pere Aragonès, que convoqui una taula de diàleg entre catalans en la que hi participin totes les forces polítiques: “Sense això no solucionarem res”.

Durant la seva intervenció al Consell Nacional del PSC celebrat aquest dissabte a Terrassa per ratificar els primers 84 alcaldables per a les properes eleccions municipals, Illa ha considerat que és “una bona notícia” la reunió entre Sánchez i Aragonès, però li ha reclamat que convoqui com abans millor una taula de partits que també obri el diàleg entre catalans.

El líder socialista ha defensat que “cal acabar la divisió i reivindicar allò que ens uneix”. “Dialogar no és cedir, és un exercici de respecte”, ha assegurat.

Illa ha celebrat que el president del govern espanyol i el de la Generalitat hagin acordat celebrar la pròxima reunió abans que acabi el mes de juliol. Segons ell, la taula de diàleg permetrà “contrastar punts de vista i buscar solucions comunes”, cosa que, a parer seu, convé molt a Catalunya.

El socialista ha afirmat que amb aquesta reunió es fa “política útil” es compleix “allò acordat, perquè la credibilitat és essencial en la funció pública”.

Illa ha aprofitat la seva intervenció per lloar la bateria de mesures anunciades pel president espanyol per protegir de la inflació la classe mitjana durant el debat de política general.

A més, ha carregat contra el paper que va fer el líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, a qui ha demanat que “estigui a l’altura”. “Ja prou de com pitjor, millor”, ha reclamat al líder popular davant la difícil situació econòmica per la inflació que pateix “tot occident” arran de la invasió d’Ucraïna.


Aposta municipalista
L’alcaldable del PSC per Barcelona, Jaume Collboni, ha assegurat que les 84 candidatures que s’han presentat aquest dissabte permetran superar anys de paràlisis i enfrontament a Catalunya. “Som la força més preparada per gestionar els municipis de Catalunya”, ha reivindicat.

Collboni detallat que el seu partit apostarà per “les persones, la proximitat i el progrés”. Segons ell, aquesta serà l’equació de la victòria que portarà a Salvador Illa a ser president de la Generalitat en el futur.  “No més quimeres, no més repúbliques imaginàries i sí més solucions”, per a l’habitatge, les feines de qualitat i la mobilitat eficient,  ha reclamat Collboni.

El candidat a l’alcaldia a l’alcaldia de Barcelona ha celebrat que la setmana que ve s’aprovi la modificació de la legislació sobre multireincidència, “que incrementarà les penes i acabarà amb la impunitat”.

L’alcaldable socialista per Lleida, Fèlix Larrosa, ha recordat que “hi ha pobles de les terres de Ponent que encara no tenen aigua potable per beure ni per cuinar” i ha preguntat per què l’actual batlle de Lleida no ha fet “res” per solucionar aquesta situació. “Un alcalde que pesa hauria aixecat la targeta vermella al govern de la Generalitat”, ha afirmat. Segons ell, “quan Lleida ha tingut alcaldes socialistes, la Generalitat se l’ha escoltat”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.