Política

estat espanyol

El CGPJ es pronunciarà el dia 21 sobre la proposta de nou fiscal general

Álvaro García Ortiz ha estat proposat pel govern espanyol com substitut de Dolores Delgado

El ple del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) es pronunciarà aquest dijous sobre la proposta de nomenament d’Álvaro García Ortiz com a nou fiscal general de l’Estat en substitució de Dolores Delgado.

L’òrgan de govern dels jutges complirà així el tràmit d’audiència establert en l’article 124.4 de la Constitució i en el 560 i 599 de la Llei orgànica del Poder Judicial, després que el govern espanyol hagi aprovat aquest dimarts el cessament de Delgado a petició pròpia i hagi proposat com a successor a qui ha estat durant aquest temps la seva mà dreta, el fiscal de Sala Álvaro García Ortiz.

García Ortiz va arribar a fiscal de Sala cap de la Secretaria Tècnica el març de 2020, poc després que Delgado es convertís en fiscal general de l’Estat i el rebés realçant l’entrada d’“un nou equip que té darrere un projecte ambiciós, il·lusionant, al servei de la ciutadania i de la institució”.

Durant diversos anys va ser també membre del Consell Fiscal, òrgan assessor de la Fiscalia, per la Unió Progressista de Fiscals (UPF), associació que va presidir i a la qual també pertanyia Dolores Delgado fins que va ocupar la cartera de ministra de Justícia, abans que la de fiscal general.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.