Política

Itàlia

Sergio Mattarella dissol les cambres italianes i porta el país cap a unes noves eleccions a la tardor

El president de la República veu la decisió “inevitable” després de l’adeu de Draghi i la impossibilitat d’aconseguir majories viables per formar govern

El president de la República italiana, Sergio Mattarella, ha decidit aquest dijous dissoldre les cambres italianes i portar el país cap a unes noves eleccions, que se celebraran durant la tardor.

En un discurs pronunciat des de la seva residència oficial, el Palau del Quirinal de Roma, Mattarella ha reconegut que aquesta era “l’última opció” que contemplava, tot i que també ha deixat clar que la decisió era “inevitable” davant la falta de suport parlamentari al govern i la impossibilitat de conformar noves majories.

L’anunci de Mattarella arriba poques hores després que el fins ara primer ministre d’Itàlia, Mario Draghi, presentés la seva dimissió, tocat per la manca de suport dels seus tres socis de coalició.

En una moció de confiança celebrada aquest passat dimecres al Senat, els socis de Draghi –la conservadora Força Itàlia de Silvio Berlusconi, l’ultra– dretana Lliga de Matteo Salvini i el Moviment 5 Estrelles de Giuseppe Conte- van retirar-li el suport.

Diversos mitjans locals apunten que la data més probable per als comicis serà el pròxim 25 de setembre, dins el període que fixa la constitució italiana per celebrar noves eleccions després de la dissolució de les cambres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.