Infraestructures

estat espanyol

El govern espanyol mobilitza més de 69 milions a Catalunya per modernitzar regadius

En concret, 55,96 milions seran inversió pública mentre que la resta de recursos provindran d’aportacions privades

El govern espanyol mobilitza més de 69,58 milions d’euros a Catalunya per modernitzar regadius fins al 2026.

En concret, 55,96 milions seran inversions procedents del pla de recuperació –el 9,9% del total invertit en aquesta categoria–mentre que la resta seran aportacions privades.

El pla de Recuperació consigna un total de 563 milions d’euros d’inversió pública per a obres de millora dels regadius, que superaran els 700 milions d’euros amb les aportacions privades. A més, les actuacions en modernització de regadius es completen amb pressupostos propis del ministeri. Així, el regadiu comptarà amb una injecció superior a 2.100 milions d’euros fins al 2026 per modernitzar fins a 200.000 hectàrees de superfície en regadiu.

El ministre d’Agricultura, Pesca i Alimentació, Luis Planas, i el president de la Societat Estatal d’Infraestructures Agràries (Seiasa), Francisco Rodríguez Mulero, han signat aquest dijous el conveni de col·laboració per a l’execució de la segona fase del Pla de Modernització de Regadius per impulsar la millora de l’eficiència i sostenibilitat en regadiu.

“Tenim el desafiament de la suficiència alimentària a tot el planeta, i hem de respondre en un escenari que ens exigeix afrontar el que és urgent sense deixar-nos enrere el que és necessari”, ha dit Planas. Per això ha assegurat que “cal fer un millor aprofitament de l’aigua”, i un sistema de gestió dels recursos “més modern i eficient”, que resulti sostenible.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.