Política

estat francès

Macron mantindrà un sopar de treball amb Bin Salman a l’Elisi

L’Elisi ha declarat que no està prevista cap mena de declaració un cop acabi la recepció

El president de França, Emmanuel Macron, mantindrà demà, dijous, un sopar de treball en el Palau de l’Elisi amb el príncep hereu de l’Aràbia Saudita, Mohamed bin Salman, quan encara cueja el malestar per l’assassinat de Jamal Khashoggi a Turquia en 2018 per presumptes agents de Riad.

La presidència francesa ha anunciat aquest dimecres que aquesta reunió tindrà lloc a les 20.35 (18.35 hores GMT). Només la recepció d’honor de Macron a Bin Salman i el seu equip a l’Elisi serà accessible per als reporters, encara que a penes per als gràfics, ja que no està prevista cap mena de declaració.

L’Elisi tampoc ha fet públics els punts de l’agenda de treball, encara que s’espera que l’energia, la lluita contra el terrorisme i els drets humans estiguin damunt de la taula.

Des de l’assassinat del periodista dissident Khashoggi en el consolat saudita a Istanbul l’octubre de 2018 i d’un informe estatunidenc que va vincular a Bin Salman amb el crim, els líders occidentals han evitat Bin Salmán durant diversos anys fins que el desembre de 2021 el mateix Macron va trencar el gel visitant Riad.

Després, altres mandataris occidentals van fer el mateix, com el primer ministre britànic, Boris Johnson, i, fa només un parell de setmanes el president dels Estats Units, Joe Biden.

El príncep hereu, conegut popularment per les sigles MBS, també visitarà Grècia durant la seva breu gira europea, marcada pel malestar dels defensors dels drets humans, que clamen justícia per l’assassinat de Khashoggi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.