Política

Conflicte bèl·lic a l’est d’Europa

Alemanya investiga dos alts càrrecs d’Economia com a presumptes espies russos

Els sospitosos treballarien en àmbits considerats “sensibles” i relacionats amb la política energètica

Haurien destacat per defensar posicions molt favorables a Rússia, tot i que el cas s’hauria produït abans de la guerra d’Ucraïna

L’Oficina Federal de Protecció de la Constitució, el servei alemany d’espionatge d’Interior, investiga dos alts funcionaris del ministeri d’Economia sota sospita d’actuar com a agents de a Rússia, segons informa el setmanari polític Die Zeit.

D’acord amb aquest mitjà, els sospitosos treballen en àmbits considerats altament sensibles i relacionats amb la política energètica.

El mateix ministeri va informar d’aquestes sospites al departament d’espionatge, en considerar que els dos funcionaris podien estar actuant a favor dels interessos russos.

Això va passar a l’inici de l’actual legislatura, és a dir, mesos abans de l’inici de la invasió russa d’Ucraïna i de les conseqüències que aquest conflicte ha comportat a Alemanya, que ha reduït acceleradament la seva dependència energètica respecte de Rússia arran del conflicte.

Els dos funcionaris sota sospita van destacar per defensar posicions molt favorables a Rússia, segons Die Zeit.

El setmanari apunta que les primeres investigacions han revelat “detalls biogràfics”, inclòs un període d’estudis a Rússia, que han reforçat les sospites. El mitjà no revela les fonts en les quals basa la seva informació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.