Política

regne un it

Kwarteng descarta dimitir com a ministre d’Economia britànic

La pressió sobre l’Executiu de la primera ministra, Liz Truss, ha encès els rumors sobre la possibilitat d’una rebel·lió interna en el Partit Conservador per a retirar del càrrec a la cap de govern

El ministre britànic d’Economia, Kwasi Kwarteng, ha descartat aquest dijous que es plantegi dimitir davant les turbulències generades per la seva agressiva retallada d’impostos, que han obligat el Banc d’Anglaterra a intervenir amb una recompra de deute per a evitar la fallida de diversos fons de pensions.

“No m’aniré a cap lloc”, ha assegurat Kwarteng a mitjans britànics que li van qüestionar pel seu futur durant una visita a Washington, on assisteix a la reunió anual del Fons Monetari Internacional (FMI).

El pla fiscal anunciat a la fi de setembre va desplomar la lliura esterlina enfront del dòlar estatunidenc i va disparar el cost del deute a llarg termini del Regne Unit.

Tots dos indicadors es recuperaven avui davant les especulacions que el govern avalua fer marxa enrere en alguns dels seus plans i cancel·lar part de la retallada de l’impost de societats programat per als pròxims anys, a pesar que un portaveu oficial de Downing Street va negar que s’estigui valorant aquesta possibilitat.

Qüestionat per si pensa revocar algunes de les mesures que va anunciar al setembre, Kwarteng ha dit avui: “Estic totalment centrat a fer que funcioni” el full de ruta que ja va presentar davant el Parlament.

El ministre s’ha vist forçat a avançar un mes una compareixença en la qual explicarà els seus plans fiscals a mitjà termini, prevista inicialment per a finals de novembre i que oferirà finalment el 31 d’octubre.

“La nostra posició no ha canviat”, ha agregat Kwarteng, que ha assegurat que oferirà “més detalls” sobre el seu programa en aquesta compareixença.

La pressió sobre l’Executiu de la primera ministra, Liz Truss, ha encès una vegada més els rumors sobre la possibilitat d’una rebel·lió interna en el Partit Conservador per a retirar del càrrec a la cap de govern, que va arribar al poder fa menys d’un mes i mig.

L’exministre d’Economia “tory” George Osborne s’ha sumat avui a les crítiques internes: “Donat el mal a l’economia real que estan provocant les turbulències financeres, no és clar per què algú estaria interessat a retardar 18 dies més la inevitable marxa enrere” del govern, ha dit a Twitter.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.