Política

conflicte bèl·lic a l’est d’europa

KFC es ven el seu negoci a Rússia, que rebatejarà la xarxa com a Rostic’s

Yum! Brand havia posat en pausa els seus restaurants i les inversions en el mercat rus el març passat, després de l’inici de l’anomenada “operació militar especial” russa a Ucraïna

Yum! Brands, la propietària estatunidenca de la cadena de menjar ràpid Kentucky Fried Chicken (KFC), ha iniciat el procés de traspàs del seu negoci a Rússia, integrat per 70 restaurants i la franquícia, a una empresa russa, segons ha informat el periòdic rus Kommersant.

Segons ha comentat el rotatiu rus citant una font, Yum! Brands ha signat aquest dilluns l’acord de compravenda amb la companyia russa Smart Service LTD, en el marc de la qual el nou propietari haurà de canviar de nom tots els locals, al voltant de 1.000, i els rebatejarà com a Rostic’s.

Les parts no revelen la suma definitiva de la transacció, segons Kommersant, que ha suggerit que pogués ascendir a 1.300 milions de rubles (21,26 milions de dòlars), significativament inferior al que es preveu.

L’empresa compradora, Smart Service LTD, pertany a Konstantín Kótov i Andréi Oskólkov, que ja administraven 41 locals KFC, a més d’una franquícia de 8 restaurants de Rosinter, sota les marques Il Pati i Planeta Sushi, entre altres.

Yum! Brand va posar en pausa els seus restaurants i les inversions en el mercat rus el març passat, després de l’inici de l’anomenada “operació militar especial” russa a Ucraïna, i al juliol va anunciar que havia trobat a un comprador per al seu negoci, sense revelar-lo.

Els guanys de l’empresa en 2021 van ascendir als 18.300 milions de rubles (299 milions de dòlars), amb un benefici net de 2.400 milions de rubles (39,24 milions de dòlars).

A més dels 70 restaurants de Yum! Brand, prop de 930 llocs operen sota la marca KFC en tot el país, sobre la base de llicències o com a part de la franquícia, els quals també estaran obligats a canviar de marca.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.