Política

conflicte bèl·lic a l’est d’europa

Inditex ven el negoci de Rússia al grup Daher i cessa operacions a la federació

El gegant tèxtil no descarta tornar-hi si en el futur es donen les condicions oportunes

Inditex ha assolit aquest dimarts un “acord inicial” per vendre el negoci que té a Rússia al grup Daher, vinculat a la distribució i a la immobiliària, segons ha explicat la multinacional tèxtil espanyola en un comunicat.

Els termes de l’operació, subjecta a autorització administrativa prèvia, permetran preservar “una part substancial” dels llocs de feina del grup a la federació russa, atès que s’inclou la transferència de la majoria de locals ocupats fins ara per les seves botigues. Aquests locals allotjaran les marques del comprador, “totalment alienes a Inditex”.

La transacció suposarà el cessament de les operacions del grup a Rússia després de suspendre l’activitat comercial el 5 de març.

La firma tèxtil especifica que venedors i compradors preveuen a l’acord la possibilitat d’un acord de col·laboració a través d’un contracte de franquícia per si “en el futur” es donessin les circumstàncies que “permetessin el retorn de les marques del grup a aquest mercat”.

Finalment, Inditex estima que la provisió registrada en els estats financers el primer semestre del 2022 “cobreix substancialment l’impacte del cessament d’activitat” a Rússia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.